Pla de buidatge i seguiment ambiental de l’embassament de Plandescún

Pla de seguiment ambiental dels treballs de buidatge de l’embassament de Plandescún

Pla de buidatge i seguiment ambiental de l'embassament de Plandescún

Eccus Projectes Tècnics, Mediambientals i Obres, realitza el Pla de Buidatge i Seguiment Ambiental de l’Embassament de Plandescún, que a causa de l’aportació de sediments del riu Cinqueta, ha experimentat un rebliment progressiu, que provoca la disminució en superfície i capacitat de l’embassament, a més de l’acumulació de sediments en la cua de l’embassament en la qual es fins i tot pot apreciar-se vegetació pròpia d’aiguamolls.

La zona d’estudi es troba a la província d’Osca a la comarca del Sobarbe. Situat en el cor de la vall de Chistau, i sent un llac del Pirineu Aragonés, l’embassament de Plandescún alberga gran quantitat d’espècies entre les quals destaquen com a autòctones la truita comuna (Salm trutta) i la llúdria (Lutra lutra).

A més, en els voltants de l’embassament, també troben recer espècies d’ocells protegits com el trencalòs (Gypaetus barbatus) o el gall salvatge (Tetrao urogallus).

L’objectiu principal dels treballs és garantir el bon estat de l’entorn natural, així com de les comunitats d’éssers vius que poguessin veure’s afectades pel desenvolupament de les maniobres.

Per a això, és summament necessari establir un Pla de buidatge específic de l’embassament, tenint en compte en el seu disseny l’entorn natural (flora, fauna,…) i necessitats del projecte.

D’igual manera, és imprescindible realitzar un seguiment ambiental de les maniobres, que minimitzi, en la mesura que sigui possible, l’afectació al mitjà i garanteixi la seva recuperació. Així com minimitzar, controlar i actuar davant qualsevol risc potencial que pugui sorgir.

    Acepto las condiciones de uso y política de privacidad

    Si tens qualsevol dubte, pots contactar amb nosaltres per:

    Whatsapp:

    whatsapp_eccus 635 146 424