Pesca elèctrica al canal de Sossís

Eccus realitza el rescat d’espècies autòctones de fauna aqüícola i treballs de conservació del mitjà en el canal de Sossís. Salvament amb pesca elèctrica, identificació d’espècies i recompte d’exemplars.

Eccus fa treballs de de rescat d’espècies aqüícoles autòctones i de conservació del mitjà en el canal de Sossís (C.H. Sossís), infraestructura situada a la Pobla de Segur, a la província de Lleida, arran de l’alteració del cabal circulant pel canal degut als treballs de manteniment realitzats anualment en aquest. Aquesta alteració pot suposar un risc per a les espècies que l’habiten.

En aquest sentit Eccus presenta un Pla de salvament d’espècies autòctones de fauna afectades i si escau, de retirada de les espècies introduïdes.

L’objectiu del pla és complir amb l’obligació de salvaguardar els peixos, amfibis, crustacis, rèptils i mol·luscos pertanyents a espècies de fauna salvatge que habiten en la infraestructura.

Escullera en la C.H. Sossís. La Pobla de Segur, Lleida

Amb el desenvolupament d’aquests treballs, executats per Eccus Projectes Tècnics, Mediambientals i Obres, es pretén garantir la supervivència dels exemplars piscícoles autòctons presents en el canal, rescatant-los per al seu posterior alliberament en un lloc segur.

Finalitzats els treballs de pesca elèctrica es van rescatar fins a 4.000 exemplars de truita comuna (Salm trutta), així com al voltant de 1.200 exemplars de cranc de riu autòcton (Austropotamobius pallipes), els quals es van traslladar i van ser alliberats en diferents punts del riu Noguera Pallaresa per a reforçar les poblacions establertes en els diferents trams de riu, tot això sota la supervisió i indicacions dels Agents Rurals assignats per a la vigilància de l’actuació.

Rescat d’espècies autòctones de fauna aqüícola en el canal de Sossís

Pesca elèctrica al canal de Sossís

Tècnics de Eccus realitzant el rescat de peixos

Tècnics de Eccus realitzant el rescat de peixos

Tècnics de Eccus durant els treballs de pesca elèctrica

Tècnics de Eccus fent la pesca elèctrica

Tècnics de Eccus durant els treballs de captura d’exemplars de cranc autòcton mitjançant la col·locació de paranys, captura nocturna i posterior alliberament al riu

    Acepto las condiciones de uso y política de privacidad

    Si tens qualsevol dubte, pots contactar amb nosaltres per:

    Whatsapp:

    whatsapp_eccus 635 146 424