Estudi Batimètric dels embassaments de Montalto i Vallferrera

L’estudi s’ha fet mitjançant drone aquàtic i caracterització dels sediments. Caracterització batimètrica per al coneixement de la profunditat de la massa d’aigua en tota la seva superfície i estimació de l’acumulació actual aproximada de sediments
Els treballs de batimetria tenen com a objecte conèixer les elevacions i depressions del terreny inundat sota l’aigua de l’embassament. La realització de batimetries pot resultar de gran interès en estudis d’espais fluvials i llacs que experimenten importants processos de sedimentació, atès que permeten el seguiment d’aquestes tendències.
Tècnic d'Eccus regint mostres de sediment

Tècnic recollint mostra de sediment

En aquest sentit, ECCUS va realitzar un estudi batimètric dels embassaments de Montalto i Vallferrera amb l’objectiu de conèixer la topografia actual del fons dels embassaments, així com la distribució dels sediments. Per a això es va procedir, d’una banda, a l’obtenció de les dades topogràfiques del vas de l’embassament mitjançant l’ús d’un equip Doppler unit a una embarcació que, seguint un sistema de transsectes, es va cobrir tota la massa d’aigua, obtenint la topografia del fons de l’embassament. A causa de les característiques dels embassaments, es va instal·lar en la plataforma flotant on se situa l’equip Doppler, un sistema de control remot dissenyat per ECCUS, el qual permet la maniobrabilitat de la plataforma per tota la superfície de l’embassament des de la pròpia riba, sense necessitat d’ús d’una embarcació tripulada.
D’altra banda, es van prendre mesures de la cota de la làmina d’aigua al llarg del perímetre de l’embassament mitjançant l’ús d’un GPS-RTK, a més de recollir mostres de sediment en diversos punts per a conèixer les seves característiques i distribució.
Estudi batimètric d'embassaments Eccus

Equip Doppler instal·lat sobre la plataforma flotant amb sistema de control remot

    Acepto las condiciones de uso y política de privacidad

    Si tens qualsevol dubte, pots contactar amb nosaltres per:

    Whatsapp:

    whatsapp_eccus 635 146 424