Estudi Batimètric de l’embassament de Terradets

Caracterització batimètrica per al coneixement de la profunditat de la massa d’aigua en tota la seva superfície i estimació de l’acumulació actual aproximada de sediments
Els treballs de batimetria tenen com a objecte conèixer les elevacions i depressions del terreny inundat sota l’aigua de l’embassament. La realització de batimetries pot resultar de gran interès en estudis d’espais fluvials i llacs que experimenten importants processos de sedimentació, atès que permeten el seguiment d’aquestes tendències. En aquest sentit, ECCUS va realitzar un estudi batimètric de l’embassament de Terradets amb l’objectiu de conèixer l’estat actual de la topografia submergida sota l’aigua. Per a això es va procedir, d’una banda, a l’obtenció de les dades topogràfiques del got de l’embassament mitjançant l’ús d’un equip Doppler unit a una embarcació que, seguint un sistema de transsectes, es va cobrir tota la massa d’aigua, obtenint la topografia del fons de l’embassament. D’altra banda, es van prendre mesures de la cota de la làmina d’aigua al llarg del perímetre de l’embassament mitjançant l’ús d’un GPS-RTK.
Estudi Batimètric de l'embassament de Terradets ECCUS

Equips utilitzats per a la presa de dades topogràfiques de l’embassament

Les dades obtingudes en camp es van processar en gabinet per a obtenir els diferents perfils, així com la topografia actual del fons de l’embassament de Terradets i una estimació de la capacitat actual.

    Acepto las condiciones de uso y política de privacidad

    Si tens qualsevol dubte, pots contactar amb nosaltres per:

    Whatsapp:

    whatsapp_eccus 635 146 424