Estudi batimètric de l’embassament de Aiguamoix

Caracterització batimètrica per al coneixement de la profunditat de la massa d’aigua en tota la seva superfície i l’estimació de l’acumulació aproximada de sediments actual de l’embassament de Aiguamoix.

Embassament de Aiguamoix en el riu Aiguamoix (T.M. Naut Aran) Vall d'Aran

Embassament de Aiguamoix en el riu Aiguamoix (T.M. Naut Aran) Vall d’Aran

Entenem per batimetria l’estudi de les profunditats de grans llacs mitjançant el traçat de mapes isòbates, així com la distribució d’animals i vegetals en les seves zones isobàtiques». En aquest sentit, permeten conèixer les elevacions i depressions del terreny del llac a partir del traçat de línies que uneixen els punts d’igual profunditat. La realització de batimetries pot resultar de gran interès en estudis d’espais fluvials i llacs que experimentin importants processos de sedimentació, atès que permeten el seguiment d’aquestes tendències.

En aquest sentit, ECCUS SL Projectes Tècnics, Mediambientals i Obres, va realitzar una batimetria en el llac de Aiguamoix, TM Naut Aran, situat a la Vall d’Aran, Lleida.

Vista general de l’embassament d’Aiguamoix

Vista general de l’embassament d’Aiguamoix

Embarcació de navegació per a les medicions en el vas del llac

Embarcació de navegació per a les medicions en el vas del llac

OBJECTIU

L’objectiu principal dels treballs és la generació de la batimetria de l’embassament de Aiguamoix a partir de les dades topogràfiques obtingudes in situ i del seu posterior processament.

Treballs realitzats per ECCUS SL en aquest estudi:

  • Primerament es van fer els treballs de camp, en què es van obtenir les dades topogràfiques del got de l’embassament a diferents profunditats amb un equip Doppler unit a l’embarcació. Seguint un sistema de transsectes, es va cobrir tota la massa d’aigua i es va obtenir un perfil pròxim a la realitat. A més, també es van prendre mesures de la cota de la làmina d’aigua al llarg del perímetre de l’embassament mitjançant un GPS-RTK, connectat a un sistema de referència topogràfica i permetent una correcció d’error in situ.
  • Una vegada finalitzats els treballs de camp, es van processar les dades obtingudes, i es van mostrar els resultats de l’estudi. Es van poder observar els perfils longitudinals de l’embassament i obtenir una imatge de qualitat de la morfologia de l’embassament de Aiguamoix.

 

Equip Doppler utilitzat en els treballs

Equip Doppler utilitzat en els treballs

Equip GPS-RTK utilitzat en els treballs

Equip GPS-RTK utilitzat en els treballs

Estudi batimètric de l'embassament de Aiguamoix

Presa de dades del perfil de l’embassament de Aiguamoix

Navegació i presa de dades en el got de l'embassament de Aiguamoix

Navegació i presa de dades en el got de l’embassament de Aiguamoix

    Acepto las condiciones de uso y política de privacidad

    Si tens qualsevol dubte, pots contactar amb nosaltres per:

    Whatsapp:

    whatsapp_eccus 635 146 424